Рівень пікового навантаження електромережі у вечірні години на Волині збільшився, тож керівництво «Волиньобленерго» закликають активніше працювати зі споживачами, аби не допустити віялових відключень електроенергії.

Про це йшлося під час засідання Антикризового енергетичного штабу у Волинській облдержадміністрації 15 жовтня, - пише Інформаційне агенство Волинські новини.

Генеральний директор «Волиньоблененрго» Олександр Білець розповів, що на Волині збільшили ліміт використання електроенергії з 181 до 216 мегават. Пікове навантаження припадало на 22 годину, у вересні воно становило 220 мегават, а нині пікове навантаження перемістилося на 20 годину. У вечірній період ліміт у 216 мегават часто перевищують. Так, 13-го жовтня пікова потужність становила 265 мегават. Водночас, порівняно із минулим роком енергоспоживання зменшилося на 8%. Наразі головне завдання – зменшити споживання електроенергії у пікові години. Підприємство вже розпочало масове вимкнення неплатників.

Голова ОДА Володимир Гунчик закликав керівника «Волиньобленерго» активніше працювати із споживачами під час пікових навантажень, щоб в області не допустили віялових відключень електроенергії. З його слів, основним споживачем електроенергії на Волині є населення, але в пікові години – це промислові споживачі.