На Волині сотня шахтарів перекрила рух на дорозі «Львів - Брест».

Близько 100 шахтарів нововолинської шахти №10 перекрили рух на мосту через Західний Буг на дорозі «Львів - Брест» у селі Литовеж Іваничівського району.

«Колектив доведено до відчаю, борг із зарплати становить понад 23 млн. гривень», - сказав директор територіального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості Юрій Калістратов, передають Факти.

Шахтарям не платили зарплату вже півроку. Більше двох років вони не отримують ані грошей на спецодяг, ані оздоровчих, і ніхто не поніс відповідальності за затримку зарплатні.

Як повідомляє Нововолинськ Діловий, всупереч заяві голови облдержадміністрації В.Гунчика від 13 жовтня про те, що виплата заборгованості робітникам недобудованої шахти №10 НВ почнеться "завтра, бо кошти вже надійшли в нововолинське казначейство", на зарплатні картки шахтобудівельників досі немає жодних зарахувань.

Тому сьогодні зранку голодні і злі трудівники блокують львівський напрямок на мосту понад річкою Західний Буг.

Поклали колоди, щоб жодна автівка не проскочила, й у такий оригінальний спосіб намагаються вибити зароблене.

Разом із робітниками на акції світяться і керівники довгобуду.

Як повідомив журналістам телефоном один із протестувальників — Юрій, станом на зараз по один бік мосту стоять 4 фури, по інший — 5 чи 6.

Рух фінансової документації десь по кабінетах уже почався, але робітники налаштовані рішуче:
— Поки не надійде смс-повідомлення про зарахування зарплати на картку, ми звідси не підемо. Хоч би й цілу ніч стоятимемо, — запевняє Юрій.