Найближчої п’ятниці «Волинь» вперше проведе матч на «Арені Львів». Початок гри 9-го туру проти донецького «Шахтаря» 17 жовтня о 19.00. Про це повідомляє клубна прес-служба лучан.
«Шахтар» паузу в чемпіонаті заповнив виїздом до Італії, де програв «Пармі» 0:1, хоча відзначимо, що в матчі не зіграли «збірники» «гірників». Так само й лучани без збірників та кількох травмованих гравців зіграв у польській Дебіці проти краківської «Вісли» й перемогла 2:0 (Бікфалві, Козьбан). Дорогою додому «хрестоносці» заїхали до Володимира-Волинського, де проекзаменували місцевий ФК «Володимир» (4:1).
Зі стану «гірників» перед матчем долинали коментарі стосовно того, що «Шахтарю» завжди важко давалися матчі після пауз в чемпіонаті. Мовляв, «збірників» важко зібрати до купи… Але нині ситуація інакша, адже «гірники» тільки треті в турнірці, а в попередніх двох матчах чемпіонату поступилися «Зорі» та «Динамо».
Мірча Луческу перед матчем сказав, що намагатиметься тримати гру «внизу», аби не наражатися на верхову боротьбу із кремезними «хрестоносцями».
У «Волині» найімовірніше будуть відсутні декілька гравців: Парцванія і Бабатунде заліковують старі травми, а Руслан Бабенко відбуватиме кару за вилучення в минулому турі. Не обійдеться без втрат і в «гірників»: Шевчук дискваліфікований (також червона картка у грі проти «Динамо»), ушкодження у Степаненка, деякий час не тренувався у загальній групі Азеведо, сімейні проблеми у Марлоса.
Статистика матчів між суперниками у чемпіонатах України така: зіграно – двадцять чотири: +15 =5 -3; у голах – 52:20.
В минулому сезоні суперники розділили очки. В Луцьку виграли господарі 2:0 (Мемешев - 2), а в Черкасах – номінальні господарі «гірники» 2:0 (Луіс Адріано). До речі, саме цей бразилець – найкращий бомбардир «Шахтаря» у матчах проти «Волині». Адріано забив шість голів. Той таки Редван Мемешев забив найбільше «гріникам» у нинішньому складі «Волині» - двічі.
Із Луцька до Львова рушать щонайменше три автобуси підтримки, тому є сподівання на те, що «Волинь» тільки суто номінально гратиме на чужому полі.
Суддівську бригаду поєдинку очолить арбітр Сергій Даньковський (Київ)
Телетрансляція відбудеться на телеканалі «Футбол 1».