Практичні психологи ЗНЗ готові надавати професійну допомогу потерпілим у зоні бойових дій та їх рідним. Про це йдеться на сайті мерії.

Війна на сході України стала викликом для всього українського народу. Подолати військову агресію, підтримати армію, допомогти пораненим, дати притулок біженцям – стало тим завданням, яке об’єднало усіх свідомих українців. Утім, поруч із цими завданнями, суспільство турбує наявність тих психологічних ран, які завдає війна, і необхідність у допомозі подолати їх. 

Як допомогти дітям-біженцям, яким досі чуються постріли і сняться страшні сни; якої допомоги потребує солдат з посттравматичним стресовим розладом; як підтримати сім’ю, що втратила на війні рідну людину; як сприяти у психологічній адаптації до нових реалій життя солдату, що втратив зір чи кінцівку; як подолати «зазомбованість» і ненависть, породжені пропагандою у частини українців? – ось лише невеликий перелік питань, на які шукали відповіді практичні психологи ЗНЗ міста Луцька на семінарі-практикумі, який відбувся 14. 10. 2014 року на базі ЗОШ № 23. З цими запитаннями родичі, друзі, вчителі, самі потерпілі звертаються до практичних психологів.

Семінар є частиною Комплексної програми підтримки учасників АТО та членів їх сімей – мешканців м. Луцька, затвердженої рішенням Луцької міської ради № 63/9 від 27.08.2014. Учасники заходу вдосконалили уміння здійснювати корекційну роботу з психологічною травмою методами арт-терапії, когнітивно-поведінкової терапії, проективними методиками, отримали пакет навчально-методичних матеріалів (презентації, опитувальники пам’ятки, та ін.), які вони зможуть використати під час проведення просвітницьких заходів та організації психологічної допомоги потерпілим.