Сьогодні відбувся відкритий обласний турнір з боксу пам’яті майстра спорту України з боксу Василя Лотоцького на підтримку кандидата в народні депутати України Ірину Констанкевич.

Учасниками змагань стали боксери різних вікових категорій - юніори 1998-1999 рр.н., юніорки 1997-1998 рр.н., юнаки 2000-2001 рр.н., дівчата 1999-2000 рр.н. В турнірі брали участь учасники з Волинської, Хмельницької, Львівської, Рівненської та Івано-франківської областей. Оцінювали боксерів 4 судді.

«Хочу побажати, щоб сьогодні у ваших поєдинках перемагав той, хто покаже хорошу техніку, хороше вміння в тактичному плані. І я надіюсь, що всі учасники, які сьогодні тут будуть на рингу вони отримають заряд бадьорості, насолоди і хотів би, щоб серед вас, серед цих мужніх юнаків і дівчат, які обрали цей вид спорту і які популяризуються в нашому місті завдяки федерації боксу, дитячо-юнацьким спортивним школам, де є відділення і завдяки людям, які підтримують цей вид спорту, які присутні сьогодні. Це є Ірина Констанкевич. Хочу побажати всім успіху. Нехай перемагає сильніший», - привітав голова комітету по фізичній культурі та спорту Луцької міської ради Юрій Волинець.

«Від федерації хотів би подякувати Ірині Мирославівні Констанкевич. Того, що якби не було таких людей я взагалі не знаю. На таких людях тримається світ», - висловив слова подяки головний секретар федерації боксу Волинської області Віктор Ребрина.

Ірина Констанкевич зауважила, що спорт потрібно підтримувати не лише сьогодні і не лише, тому що це є якийсь такий передвиборчий марафон. «Це має бути пріорітет державний, пріорітет, який усвідомлюють люди і з благодійних фондів, і на місцевому рівні. Я лише хочу подякувати спортсменам, які організували цей турнір, які свідомі того, що всупереч обставинам, незалежно обставинам ми повинні триматися разом, а особливо потрібно підтримувати таку ідею, ідею пам’яті», - зазначила кандидат в народні депутати.

Також Ірина Констанкевич підкреслила, що держава зобов’язана виділяти кошти на розвиток спорту. Всі кошти, які ідуть повинні бути через прозоре фінансування, через дуже суворий контроль, щоб вони не осідали в кишенях функціонерів, щоб вони не розходилися на ліво, на право, а дійсно витрачалися саме на ті змагання, ні ті команди, на тих спортсменів, які потрібно для прославлення честі, гідності і майстерності нашої країни.

Довідка: Василь Лотоцький (18.02.1988-14.09.2012) отримав звання майстра спорту з України з боксу у віці 18 років. Він був неодноразовим призером обласних, всеукраїнських чемпіонатів та міжнародних змагань, призер Юнацьких ігор України 2005 року з боксу. Член юнацької збірної команди України. В 2006 році був в складі резерву збірної команди України. Це наймолодший майстер спорту по боксу на Волині.