Вчора відбулася громадська зустріч на тему «Україні-українську владу! Позачергові вибори до Верховної Ради, як засіб втілення української національної ідеї та утвердження держави Україна» з українським дисидентом, політиком та громадським діячем, народним депутатом України, Героєм України, письменником, автором Акту про Незалежність України Левком Лук’яненком.

Також у громадському слуханні брали участь почесний громадянин Луцька, депутат Верховної Ради І скликання Андрій Бондарчук, кандидат у депутати Верховної Ради генерал-лейтенант Олександр Скіпальський (19 виборчий округ) та кандидат у депутати Верховної Ради Ірина Констанкевич (22 виборчий округ).

«Я хочу звернутися до всіх виборців, бо найважливіше чим я керувався в своєму житті і прошу вас також - чи кандидат любить Україну чи ні; чи він порядна людина чи він шахрай; питання фахової підготовки. Хочу сказати, що Олександр Скіпальський любить Україну, він порядна людина. Це вищий фахівець у сфері розвідки і сфері боротьби з московською агентурою на Україні», - зазначив Левко Лук’яненко.

Також Лук'яненко зауважив, що народ за час незалежності держави полюбив цю свободу і йому не хочеться її втратити. «Багато людей є таких, які готові вмерти, а не датися під московське рабство. Нація, яка не хоче посилати синів за національну свободу, така нація не буде мати незалежності. Коли ми хочемо свободи, то треба іти на смерть у боротьбі з агресором», - підкреслює діяч.

«Я іду до виборців і протягую їм свій розум, свій досвід. Його не купить ні Єремеєв, ні Івахів, ніхто не купить розум і досвід за гроші. Його треба купити життям, життям можна заслужити і досягнути. Тому я відчуваю себе абсолютно впевненим і спокійним в цій боротьбі. Не продавайтесь за гроші. Я був волинянином, я ним і залишився. І сьогодні я протягую руку нашому майбутньому, бо хочу використати свій досвід тільки в парламенті», - наголошує Олександр Скіпальський.

Ірина Констанкевич подякувала за таку особливу можливість зустрітися з Левком Лук’яненком. Кандидат у депутати розповіла, що не тільки читала і вивчала книги Героя України, а й рекомендувала їх своїм студентам.

Після чого вона попросила автограф в автора книги «Де ти, доле України». Варто зауважити, що Ірина Констанкевич випустила з вишу більше 3000 українських філологів, які можуть також тепер і іншим донести всі ті набуті знання.

Кандидат в депутати наголосила, що їй як українському філологу з 27-літнім стажем не соромно говорити, що дух українства присутній у її студентів.

«Якщо я стану депутатом я буду робити все для того, щоб українська освіта була українською. Щоб з 1 класу і завершуючи вищою школою українські діти не просто вчили українську літературу, вони повинні просякнути цим духом. Якщо ти не любиш свою націю, то ти не любиш своєї землі. Тому я вважаю, що зараз роль і значення освіти не менш важливі, тому що тільки через мову, через освіту, культуру ми повинні виховувати своє майбутнє покоління».