Вісім депутатів Луцької міської ради на запрошення колег побували у м. Тернополі, щоб ознайомитись з роботою комунальних підприємств, органів місцевого самоврядування, та й врешті, з самим містом, яке часто порівнюють з Луцьком: і за кількістю населення, і за тими процесами, які там відбуваються. Про це повідомляється на сайті міськради.

Відтак, наші депутати Ганна Кравчук, Любов Серба та Степан Цимбалюк вивчали досвід медичних закладів Тернополя. А Іван Корчук, Віктор Ящук, Микола Дендиберін, Василь Гриб та секретар Луцької міської ради Сергій Григоренко побували на комунальних підприємствах Тернополя, аби запозичити здобутки водоканалу - і підприємства електротранспорту міста.

Втім, найбільше вразили депутатів Луцька більше 80-ти відеокамер, встановлених у різних куточках Тернополя. Це унікальний проект, аналогів якому не існує в Україні. Гаряча вода в оселях, яка подається за графіком: по дві години з ранку - з сьомої до дев’ятої, і ще дві години - увечері. Інтервал руху тролейбусів у шість хвилин. До слова, останній тролейбус їде в депо о 23.30.

А екскурсія краєзнавчим музеєм Тернополя, та й самим містом - до знаменитого озера, стала родзинкою перебування у сусідів делегації з Луцька.

Секретар міської ради Сергій Григоренко, який і є натхненником та організатором таких ознайомчих поїздок, зауважив, що найближчим часом Луцьк зустрічатиме аналогічну делегацію депутатів міста Тернополя. А у планах - відвідати Івано-Франківськ, де теж є чому повчитися.

Довідка: Місто Тернопіль засноване 1540 року Яном Амором Тарновським і розташоване на річці Серет. Площа міста — 72 км. На сьогодні у Тернополі проживає більше 217 тисяч осіб. Покровителем міста вважають святу Теклю. До Другої світової війни вівтар з її зображенням знаходився у Домініканському костелі - нині церкви Непорочного зачаття Матері Божої, який був зведений з тесаного каменю у другій половині 18 століття. У місті встановлено 20 пам'ятників та пам'ятних знаків.

Основною унікальною пам'яткою міста є міське озеро, що займає 300 гектарів. У Тернополі є близько 20 фонтанів, більшість з яких діючі і працюють щодня, починаючи з Великодня , закінчуючи святом Покрови. За гарне композиційне поєднання вулиць і фонтанів Тернопіль часом називають «містом фонтанів».

За результатами досліджень журналу “Фокус”, Тернопіль два роки тому отримав перше місце в номінації “Вища освіта”. Найбільш освітнє місто України визначили на підставі кількості вишів третього і четвертого рівнів акредитації, а також - кількості студентів (більше 30 тисяч) на загальну кількість населення.