На Волині розробили законний механізм передачі військових, які лікуються у Луцькому гарнізонному госпіталі на медичну та психологічну реабілітацію в інші заклади Волині, у тому числі й в реабілітаційний центр, розміщений у госпіталі для інвалідів.

Про це стало відомо під час оперативної наради у голови облдержадміністрації сьогодні, 20 жовтня. Пише Інформаційне агенство Волинські новини.

Нагадаємо, 1 жовтня у Волинському госпіталі для інвалідів війни представили реабілітаційний центр для бійців АТО, де за день можуть прийняти 50 військових. Однак проблемою є те, що військовий госпіталь, який підпорядковується Міноборони, посилаючись на центральні документи, не має права віддавати на лікування і реабілітацію своїх бійців.

А тим часом медичні заклади Волині – і обласна лікарня, і міські і районні лікарні готові прийняти всіх військових, які потребують лікування.

Відтак, як повідомив радник голови ОДА Борис Кондратюк, минулого тижня підписаний Меморандум про співпрацю та координацію роботи між Луцьким гарнізонним госпіталем, госпіталем інвалідів війни та цивільною медициною.

Таким чином, реабілітацію в інших медзакладах області зможуть пройти і рядові, і офіцери, переконують в ОДА.

Цим Меморандумом розробили порядок направлення, переведення у інші медзаклади та оформлення необхідних документів.

Зі слів Бориса Кондратюка, військово-медичний департамент Міноборони уже поінформували. Цей механізм на Волині діятиме тимчасово, поки не вступить в силу порядок Про статус ветеранів війни, який розробляють у Міноборони.

Термін реабілітації може тривати зазвичай 15, або максимум 30 діб. Направляти у інші медзаклади Волині військових будуть за погодженням та дозволом військового госпіталю.

Відтак, у облдержадміністрації переконують, що проблеми з процедурою передачі військових у реабілітаційний центр вирішені й узгоджені всі дії. Тож в області відтепер діє законна схема, як наші військові можуть провести обстеження, реабілітацію в інших медзакладах області. У тому числі й у районах. Адже в районних лікарнях є окремі палати для обслуговування інвалідів війни.