Обласна влада хоче запровадити цільову програму з видобутку бурштину. Про це йшлося 20 жовтня під час оперативної наради у Волинській облдержадміністрації. Пише Волинський інформаційний портал.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик розповів, що Волинська ОДА і обласна рада починають відпрацьовувати програму «Волиньбурштин». До неї залучатимуть місцеві громади, бо нині здебільшого вони є власниками земель, на яких знаходяться ці корисні копалини. Окрім того, відпрацьовуватимуть можливості залучення інвесторів та можливості проведення розвідувальних робіт. Тому всі ці аспекти вирішили вивести в обласну програму, яку розглядатиме сесія обласної ради.

На Волині є визначені родовища. Тож зараз ведуться роботи з напрацювання механізмів залучення коштів та створення організаційної структури. До кінця року планують цей підготовчий етап завершити «Я хочу, щоб це робилося легально, прозоро і ми з вами отримали ще одне потужне джерело доходів у місцеві бюджети та обласний бюджет», – підкреслив Володимир Гунчик.