Парламентарі декілька разів намагалися включити законопроекти до порядку денного.
Народні депутати не включили до порядку денного сьогоднішнього позачергового засідання законопроекти про зміни до передвиборчого законодавства, які передбачені законопроектами № 5157 і № 5157-1. Пише Корреспондент.net.

Як зазначив глава Верховної Ради Олександр Турчинов, прізвища всіх депутатів, які не голосували за включення законопроектів №№ 5157 і 5157-1 до порядку денного сьогоднішнього засідання, будуть надруковані у газеті Голос України.

Зокрема, законопроект № 5157-1 був покликаний забезпечити реалізацію виборчих прав для військовослужбовців у зоні проведення антитерористичної операції на позачергових виборах до парламенту 26 жовтня. Для цього передбачалося включити військовослужбовців до уточнених виборчих списків за поданням своїх командирів. Крім того, військовослужбовцям, які не зможуть проголосувати у спеціальних приміщеннях для голосування, дільнична виборча комісія, повинна була забезпечити можливість голосувати за місцем перебування - у військових частинах, базових таборах, блокпостах.