Бойовою гранатою підірвали автівку одного із депутатів Луцькради, голови земельної комісії Володимира Никитюка. Те, що ніхто не постраждав, насправді - щасливий випадок. Адже можливості гранати Ф1, яку прикріпили до дна автівки - руйнівні. Наразі правоохоронці обробляють дані з камер спостережень, а сам постраждалий за достовірну інформацію обіцяє грошову винагороду.

Про подробиці інциденту депутат розкаже під час прес-конференції, яка відбудеться сьогодні, 20 жовтня, о 16 годині, в малій конферец-залі готелю «Україна». Однак Інформаційному агентству Волинські Новини вдалося отримати коментар Володимира Никитюка про те, що трапилося.

«До дна автівки була прикріплена граната Ф 1. На щастя, вибухова хвиля «пішла» ліворуч, пошкодивши автомобіль, що стояв поряд, і будинок. Якби удар "пішов" вперед або праворуч, очевидно, уникнути жертв було б неможливо», - розповідає депутат Луцької міськради.

Згідно з інформацією з Вікіпедії, дистанція ураження осколками бойової гранати Ф 1 складає 30-35 метрів. А сам вибух передбачає до 300 осколків.

«На той момент в машині знаходився лише я. Тільки завів автомобіль. Однак саме мав везти дочку із трьома онуками на ролики», - коментує депутат.

Вибух, як повідомляють у прес-службі волинської міліції, трапився о 12:45, 19 жовтня.


Володимир Никитюк припускає, що інцидент пов’язаний із його діяльністю в міськраді, як голови земельної комісії. Зокрема, з видачею земельних ділянок для родин учасників АТО. Мовляв, з його ініціативи у так званому прискореному режимі вже передали одну земельну ділянку. Хоча згідно із складною процедурою видачі, процес міг затягнутися на місяці.

Розповідає, що наразі правоохоронці вивчають інформацію з камер спостереження. «Камери зафіксували вночі дві автівки поблизу будинку. За іронією долі в той час не було на місці охоронця - той саме відїхав, а машину тієї ночі залишив за ворітьми. Наразі з інформацією працюють правоохоронці».

На запитання, як після інциденту себе почуває, відповідає, що спостерігав і не таке. Адже, був свого часу і в Афганістані, бачив, як поряд розривалися міни і гинули люди