4-річний хлопчик з Ківерців в тяжкому стані знаходиться в реанімаційному відділенні Волинської обласної інфекційної лікарні. Дитина перебуває у комі.

Як повідомив нашому журналісту головний лікар Петро Гайдучик, на сьогодні дитина отримує лікування, але стан залишається тяжким. Кращі спеціалісти області оглядали хлопчика для того, щоб встановити діагноз. Довелося навіть викликали консультанта з  національної дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ» МОЗ України з Києва. Приїжджав республіканський дитячий спеціаліст-інфекціоніст.

Зараз стан дитини залишається дуже важким та критичним. Існує декілька діагнозів, починаючи від енцефаліту (запалення мозку) і ще декілька діагнозів під питанням. Проводиться діагностика, робляться обстеження, але деякі з них в Україні не роблять, тому їх відправили до лабораторії в Німеччину. Лікування дитина отримує згідно того важкого стану. Лікарі роблять все можливе, щоб встановити діагноз, проводять реанімаційні заходи.

Ймовірно, що причиною важкої недуги могло статися через те, що влітку дитину подряпала собака. Не виключають лікарі також, що збудником енцефаліту був кліщ, який випадково міг уразити дитину.

«Завжди треба надіятись на те, що буде покращення здоров’я, але на сьогодні стан дитини є дійсно критичним і дуже важким, можна сказати без покращення. Щороку гинуть дітки, тому що такі нейроінфекції врятувати важко, тому на сьогодні це одна з таких важких дітей», - прокоментував головний лікар.