Депутат Луцькради Володимир Никитюк прокоментував вчорашній інцидент з підривом його автівки і називає це замахом на його життя.

Про це голова земельної комісії Луцької міської ради повідомив під час прес-конференції сьогодні, 20 жовтня.

Нагадаємо, ми вже писали про те, що вчора в обідню пору невідомі намагалися підірвати автомобіль депутата міськради Володимира Никитюка.

Депутат заявив, що на момент пригоди перебував в автомобілі і дивом лишився живий.

«Це було вчора в обідню пору. Я сів в машину, проїхав два метра і відчув сильний удар. Задні колеса машини просто розірвало. До кардана прикріпили гранату Ф1 з дією ураження в 200 метрів. Від вибуху постраждала моя машина, машина дружини і осколки ще полетіли на будинок», - розповів Володимир Никитюк.

Крім того, депутат міськради зауважив, що за 10 хвилин після вибуху до нього прийшла донька з двома онуками, позаяк вони разом повинні були їхати на прогулянку.

«В мене в машині скло не за тоноване і прекрасно видно, що в мене на задньому сидінні прикріплене дитяче крісло. То це якою треба бути людиною, щоб таке зробити? Це дякувати Богу, що дітей на той момент в машині не було».

Депутат Володимир Никитюк не може зрозуміти причини та мотиви такого вчинку, адже ніяких погроз на його адресу ні до інциденту, ні після не звучало.

Єдине, що згадав Никитюк так це про конфлікт з працівниками виконавчого комітету, коли постало питання виділення земельних ділянок сім’ям загиблих у АТО військовослужбовців.

«Я на минулому засіданні земельної комісії може трохи різко говорив з працівникам виконкому. Коли я м сказав, що треба виділити ще одну земельну ділянку, що люди звертаються, то вони мені сказали, що треба 6 місяців для того, щоб зробити документацію. А я їм сказав, що якщо треба 6 місяців, то я дам сім’ям загиблих в АТО їхні номери і адреси і хай самі людям пояснюють, чого так довго треба оформляти одну земельну ділянку».

Наприкінці зустрічі Володимир Никитюк запевнив, що наразі справа «на контролі» у Києві, а сам депутат готовий на все, аби розшукати винуватця цієї пригоди.

«Зараз відкрите кримінальне провадження, але не просто кримінальне провадження, а за статтею замах на життя, а це уже немає строків давності. Іншим словами воно є довічним. Зараз ця справа на контролі в Києві. Я доведу цю справу до кінця. Я готовий заплатити 500 тисяч, мільйон тому, хто мені надасть будь-яку інформацію, але я це так просто не залишу. У мене біля будинку повно техніки, вони зафіксували машину, яка приїжджала. Зараз правоохоронні органи встановлюють номера машини».