Поки українська сторона дотримувалася перемир‘я, бойовики продовжували підминати під себе сусідні із Луганськом містечка і укріплюватися в них. В результаті в середині тижня загони козаків атакували українські підрозділи. І взяли в кільце близько 100 людей на 32-му блокпості. Журналісти «Фактів тижня» відразу виїхали на місце подій.

31 блокпост по дорозі до Луганська – на початку цього тижня він став передовою. Ми стоїмо на дорозі до Луганська, на так званому Бахмутському шляху. Всього 10 кілометрів звідси знаходиться 32-й блокпост. Кілька днів тому просто посеред цієї дороги з’явився блокпост сепаратистів. Наші хлопці опинилися в оточенні. Ще до початку перемир’я всі населені пункти обабіч цієї дороги були під контролем української армії, зараз всі села – під ЛНР. Про те, що на 32 блокпості котел замкнеться, тут знали завчасно і не раз попереджали командування. Але ті відмахувались, мовляв – не панікуйте.

Бити в набат почали тоді, коли проїжджаючі повз мирні мешканці почали попереджати, що «там між вашими блокпостами вже гори шин». Проривати цей кордон наступного ж дня вирушила перша колона . «Гора», заступник командиру роти батальйону «Айдар», бачив все це на власні очі: – Саме тут, де ви стоїте, я пересів на військову броню і ми пішли. Це було 15-го, у середу, о 16.30. Ми звідси виїхали. І це була засада. Ми прийняли бій. А потім вже виходили пішки, бо не було техніки. Техніку спалили: в танк поперед мене вони попали двічі, також в наш БТР двічі попав снаряд. Ми виводили за собою ненавчених солдат, які пройшли там 2 тижні підготовки…

Назад вони вже поверталися по мінному полю – 5 кілометрів йшли 5 годин. Друга колона вирушила трохи пізніше. Вони йшли замикаючими і, можливо, тому врятувалися. В РНБО стали заспокоювати – «ситуація під контролем». На 32 блокпост відправили підкріплення. Та вже у п’ятницю, 17 жовтня, до 32 блокпосту було не підійти, – сепаратисти посеред догори виставили великий укріп район. В оточенні опинилося більше 100 солдат . Їх регулярно обстрілювали із важкої артилерії. Звідси все видно, але допомогти немає змоги.

ВІДЕО МОЖНА ПЕРЕГЛЯНУТИ ТУТ