Мінрегіон та Міненерговугілля погодили питання початку опалювального періоду в Україні, - повідомляє 5 канал.

Про це йдеться у спільному листі двох відомств, адресованому обласним та Київській міській державним адміністраціям.

Згідно з інформацією, опалювальний сезон розпочнеться з урахуванням погодних умов та середньодобової температури зовнішнього повітря.

Зазначається, що за період опалювального сезону потрібно дотриматися норми використання природного газу споживачами у розрізі адмінтеродиниць до кінця опалювального сезону 2014-2015 років у межах розподілу обсягів природного газу, затверджених постановою від 9 липня 2014 року (№ 296).

Першочергово у листі пропонується розпочати опалювальний сезон в навчальних та закладах охорони здоров’я, інших закладах соціальної сфери, обладнаних автономними системами опалення та на об’єктах, для теплопостачання яких не використовується природний газ.

Місцеві адміністрації, як йдеться у документі, повинні забезпечити координацію початку опалювального сезону, роботу цілодобових аварійних служб та роботу цілодобових диспетчерських служб, їх оперативне реагування на можливі аварійні ситуації, які можуть виникати та інформувати про такі ситуації оперативно-диспетчерську службу Мінрегіону.
Раніше повідомлялось, що з 20-го жовтня у столиці розпочато опалювальний сезон.