Про особливості психологічної підтримки волинських військовослужбовців, які повернулися із зони АТО, розповів Олександр Хоменко, начальник медичної установи, полковник медичної служби, у стінах Луцького військового госпіталю, 20 жовтня. Інформує «Волинська правда».

Олександр Хоменко розповів, що нині у Луцькому військовому госпіталі лікується 271 військовослужбовець, 17 з них потребують операцій. Начальник медичного закладу зауважив, що в мирний час установа передбачає тільки сотню лікарняних ліжок, проте зараз допомога необхідна набагато більшій кількості бійців.

Полковник медичної служби зауважив, що окрім фізичної реабілітації військовослужбовцям надається і психологічна допомога, зокрема для них працює один штатний психолог, 4 психіатри та 4 спеціалісти з Волинської обласної психічної лікарні.

Аналізуючи ситуацію щодо психологічної підтримки військовослужбовців, Хоменко зауважив, що після війни в Афганістані, психологічному стану українських бійців майже не надавали значення. Відтак, зараз медики не хочуть повторювати помилки минулого, а тому працюють над покращенням психологічного стану хлопців.