Правоохоронці Волині підсумували результати роботи щодовиявлення та документування корупційних правопорушень, - про це повідомляє прес-служба волинської міліції.

Для підрозділів боротьби з організованою злочинністю керівництво держави визначило чіткі пріоритети. Основна увага працівників служби зосереджена на виявленні та припиненні діяльності організованих злочинних груп і злочинних організацій, що діють у бюджетній сфері та у сфері земельних відносин. Однак особливу увагу підрозділи УБОЗ та УДСБЕЗ УМВС України у Волинській області зосереджують щодо дотримання вимог Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції".

Загалом спільними зусиллями оперативних підрозділів за дев’ять місяців 2014 року складено та направлено до суду 37 адміністративних протоколів, із них рішення прийнято по 32 фактах, а відтак до відповідальності у вигляді штрафу притягнуто 27 осіб.

Серед результатів спільної роботи – протоколи відносно головного спеціаліста на митниці та головних спеціалістів міської ради, сільського голови, чотирьох посадовців контролюючих органів та двадцяти депутатів місцевого рівня, службової особи Державної кримінально-виконавчої служби та п’яти голів ДВК, трьох посадових осіб структурного підрозділу центрального органу державної виконавчої влади.

Загальна сума штрафів, накладених на корупціонерів, склала 6741 гривень. До трьох осіб застосовано конфіскацію в дохід держави неправомірної вигоди.

Загалом із початку року посадовими особами органів влади і місцевого самоврядування скоєно 126 правопорушень. Крім того, розпочато 25 кримінальних проваджень відносно посадовців контролюючих органів.

За матеріалами УБОЗ виявлено 37 злочинів, скоєних службовими особами Волинської регіональної філії державного підприємства «Центр Державного земельного кадастру». Нині правоохоронці здійснюють супровід вказаного кримінального провадження відносно організованої злочинної групи з корумпованими зв’язками з числа дев’яти осіб, які привласнили 516 тисяч гривень бюджетних коштів.