Бенкет під час чуми  - так можна сказати про кількість виборчої агітації та реклами, яка просто заполонила всі вулиці Луцька. Засилля агітаційних білбордів, плакатів та листівок втомлює, а частіше дратує лучан.

Кандидати, яких у Луцьку ніхто і ніколи не бачив, в останній момент намагаються примусити виборця їх впізнавати в обличчя, а тому витрачають сотні тисяч на рекламу. Все це при тому, що в країні зараз триває війна проти путніських окупантів і на східних фронтах щодня гинуть десятки молодих хлопців саме через те, що армії не вистачає коштів ні на зброю, ні на достатню екіпіровку. 

Мешканці міста запевняють, що гроші, витрачені на передвиборчу кампанію доцільніше було б віддати на лікування хворих діток, благоустрій та розвиток інфраструктури міста або ж на допомогу військовослужбовцям, які зараз перебувають у зоні антитерористичної операції.

Хоча серед претендентів на місце в парламенті є й такі, хто кошти свого виборчого фонду витратив на добру справу. Зокрема, кандидат у Народні депутати від 22 виборчого округу Ірина Констанкевич замість того, аби замовляти білборди, закупила для бійців добровольчого українського корпусу амуніцію та спецприлади. Нагадаємо, що саме ці військовослужбовці зараз стоять на обороні Донецького аеропорту і особливо потребують як моральної, так і матеріальної підтримки.

Лучани знають, що Ірина Констанкевич будучи головою правління благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» уже відправила у зону АТО індивідуальні аптечки, продукти, уніформу, спецзасоби, розробила програми допомоги та реабілітації учасників бойових дій на Сході. Відомо, що  лише за два останні місяці благодійний фонд виділив більше 3 мільйонів гривень на забезпечення потреб військовослужбовців.

Безпека життя одного бійця на Сході України вартує 2 білборди та 5 сітілайтів. Тому можна лише уявити, скільки десятків та сотень тисяч гривень після виборів опиняться у смітниках.