Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик побував з робочим візитом у Нововолинську, – інформує інтернет-видання «БУГ».

У Новолинській міській раді 21 жовтня відбулася зустріч голови Волинської ОДА Володимира Гунчика з колективом ДП «Шахта № 10 «Нововолинська».

Нагадаємо, що з 14 по 16 жовтня у Нововолинську відбувся страйк працівників шахти через більш як піврічну заборгованість з заробітної плати. Увечері 16-го жовтня гірникам нарахували кошти.

Під час виступу губернатор розповів шахтарям, що відновлення фінансування – це тільки перший етап розвитку шахти №10. На рахунках казначейства ще є 12,7 мільйона гривень, які необхідно витратити на її розвиток.

«Звертаюся до всіх, ми не повинні проїсти ці гроші, а пустити їх на розвиток шахти», – наголосив голова ОДА.

Він зазначив, якщо до кінця року шахта №10 «Нововолинська» освоїть ще 50 мільйонів і покаже позитивну динаміку в роботі, то в державному бюджеті передбачать 600 мільйонів на її розвиток в 2015 році.

Володимир Гунчик додав, що Львівсько-волинський вугільний басейн стає базовим для розвитку галузі, оскільки шахти Донеччини та Луганщини знищені та затоплені, а для їхнього відновлення потрібні мільярди. Також вугілля Львівсько-Волинського басейну має зовсім іншу консистенцію, його можна набагато краще використовувати в енергетиці.

Губернатор запевнив, що розвиток «Волиньвугілля» є пріоритетним для Волинської ОДА.