Вчора ввечері до міста Амвросіївка на Донеччині переправили колону бронетехніки та близько 500 людей у військовій формі російського зразка без розпізнавальних знаків. Про це повідомив керівник групи військово-політичних досліджень «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

За його словами, сили супротивника активізували перекидання з РФ на територію Донбасу особового складу та військової техніки.

«Зокрема, ввечері 21 жовтня до міста Амвросіївка з території Росії прибула колона військової техніки та до 500 осіб у військовій формі російського зразка без розпізнавальних знаків. У складі колони - автотранспорт, а також близько 50 танків і БТРів. Частина колони залишилася в даному населеному пункті, частина (порядку 300 осіб та 30 одиниць техніки) попрямувала у бік населеного пункту Комсомольське», - написав Тимчук на своїй сторінці у Facebook.

Також сили супротивника поповнюють особовий склад та озброєння вояк РФ та бойовиків на Волноваському напрямку. Окрім цього, була налагоджена система постачання угруповань бойовиків, що діють в районі Дебальцевого, озброєнням, боєприпасами, ПММ, медикаментами і продовольством з Росії. Раніше ворога у цьому регіоні забезпечували найманці з так званої ДНР. Різко збільшилася і кількість танкових екіпажів з числа бойовиків з Донбасу, що проходять підготовку на базі навчального табору в районі Ростова-на-Дону у Росії.