В облдержадміністрації очікують, що вже наступного року Волинь має хорошу можливість повністю відмовитися від використання природного газу, а перейде на ті енергоресурси, якими багатий наш край, які є більш доступними і мало затратними, - про це вчора заявив радник губернатора області Сергій Кошарук. Біомаса і тверде біопаливо, а, за його словами, це деревина (дрова, тирса), енергетична лоза, значні поклади торфу, вугілля, повністю забезпечать волинян теплом. Про це пише ПроКовель.

Присутні також дізналися, що в області підготовлено 7 інвестиційних проектів на розробку торфових родовищ. Активно йде пошук інвестора, який при капіталовкладеннях у сумі близько 200 мільйонів гривень, вже зможе повністю повернути свої гроші за 8-9 років.

Окрім цього, наразі значну увагу чиновники приділяють розвитку вугільної промисловості. Вже виплачена гірникам вся заборгована заробітна плата і є плани на продовження будівництва шахти №10 в Нововолинську. В перспективі планується збільшити видобуток волинського вугілля вдвічі. Як в Ковельському районі, так і в місті, виконавча влада поспішає до морозів замінити в котельням комунального господарства якнайбільше газових котлів на теплові агрегати, які працюють на твердому паливі. І таким чином уже цьогоріч значно зменшити використання природного газу.