Правоохоронці протягом місяця виконували у зоні АТО свій громадянський обов’язок перед державою. Зокрема стояли на блокпостах у Луганській області, а також забезпечували супровід колон військових та цивільних громадян. Про це повідомляє прес-служба волинськох міліції.

За традицією, колег зустрічав весь особовий склад управління Державтоінспекції у Волинській області та найрідніші люди.

– Там зовсім не те, що показують по телебаченню… Коли падають міни, перед очима все життя проходить. Найчастіше в таких умовах згадуєш про рідних, – ділиться спогадами начальник сектору УДАІ Олександр Паламарчук.

Близькі, які зустрічали правоохоронців, не стримували емоцій. Кажуть: місяць тягнувся, як рік, бо більше ні про що, окрім безпеки рідних людей, не думали.

– Єдине, про що переживав, це щоб всі назад повернулися живими. Кожного вдома чекає дружина, діти, батьки. Страшно було дивитися на те, у що перетворилася частина України. На дітей, які ходять між розваленими будинками. Діти ж вони скрізь – діти, – розповідає старший групи зведеного загону начальник сектору роботи з персоналом УДАІ Андрій Казмірук.

Бійці зведеного загону зізнаються, що місяць, який вони там провели, став переломним у їхньому житті. Відтепер, кажуть, воно набуло зовсім інших відтінків, а на перший план чітко вийшли пріоритети: сім’я, безпека Батьківщини та мир у державі.