Управління капітального будівництва Луцької міської ради в особі його начальника Леоніда Карабана звернулось до депутатів із проханням збільшити штат відомства. Про це стало відомо 22 жовтня під час засідання постійної комісії ЛМР з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту. Пише Волинський інформаційний портал.

Начальник управління капітального будівництва Леонід Карабан зауважив, що підпорядковане йому відомство займається укладанням договорів пайової участі, хоча це не належить до його прямих обов’язків. Відповідно він попрохав створити на базі управління окремий відділ і ввести в штат додатково трьох працівників, які займатимуться виключно питаннями пайової участі. Свою позицію Леонід Карабан пояснив тим, що управління заробляє для бюджету мільйонні суми, укладаючи ці договори. Тож виділити приблизно 200 тисяч у рік на оплату праці додаткових членів персоналу не стане для мерії надскладним завданням.

«Якщо відповідне рішення не буде прийнято, наше управління відмовиться брати на себе обов’язки з укладання договорів пайової участі. Я не можу особисто сидіти і розбиратись із кожним договором. Інженери теж не сидять у кабінетах, щоб цим займатись. У нас штат не роздутий. Навіть юриста нема», – апелював мовець. Крім того, він запропонував, у разі відмови щодо внесення змін до положення про діяльність управління, зобов’язати займатись договорами про пайову участь управління містобудування.

Після тривалих обговорень члени комісії врешті вирішили рекомендувати це питання на розгляд сесії міськради, під час якої й вирішиться його остаточна доля.