Сьогодні, 22 жовтня, у Луцьку напередодні дня Собору усіх волинських святих відбувся традиційний хресний хід, у якому взяли участь кілька тисяч мешканців та гостей міста.

За подією стежив репортер  ZIK-Стрім Павло Мельничук.

Віряни пройшли ходою від найстарішої церкви Волині – Свято-Покровського кафедрального храму - до тимчасового храму Всіх святих землі Волинської, який наразі будується. Священики урочисто несли ковчежець із часточками мощів святих угодників Божих, копію чудотворної ікони Божої матері, а також ікони Всіх святих землі Волинської.

«Для православних віруючих, особливо на Волині, хресний хід – це духовне піднесення, благодать. Ця хода очищує нас, навіть повітря робиться легким у цей нелегкий час. Ми будемо просити Бога, щоб у нашій державі запанував мир та Боже благословення», -- розповів благочинний всіх храмів Луцька, протоієрей Володимир Литвенчук.

Для лучан та гостей хресній хід напередодні дня Собору усіх святих землі волинської є традиційним. Цього року парафіяни відзначають 133-річницю свята.

«Мене спонукала долучитися до ходи моя віра. Я відчуваю легкість - йдеш кілька кілометрів, а ноги не болять. Здається, що сам Господь допомагає у цій ході, стільки радості і тепла від неї», -- поділилася враженнями парафіянка Надія.

Незважаючи на будній день, у процесії брали участь кілька тисяч вірян. Парафіяни та духовенство пройшли центром міста, зупинившись на Театральному майдані, де священики провели коротке богослужіння за мир в України. Звідти парафіяни рушили до  храму Всіх святих землі Волинської на проспекті Соборності.