На Луганщині поблизу населеного пункту Макарово розташувалася одна з позицій 92-ої механізованої бригади. Бійці з Харківщини ладнають побут поміж понівечених каркасів вантажівок і бронетехніки, що лишилися від кількагодинного обстрілу важкою артилерією кілька місяців тому, йдеться в сюжеті ТСН.

Апокаліптичні краєвиди з розтрощеними деревами та пошматованим металом солдати називають "Сталінградом". І займаються ліквідацією нерозірваних снарядів, котрих повно на околицях блокпосту.

"Подарунок від Путіна", - коментує сапер, підриваючи чергову міну.

Бійці 92-ої бригади кажуть, що готові до атаки ворога. До Луганська від блокпосту всього 8 кілометрів. Однак із ким воювати – поки що не бачать.

"Вони розповзаються, як жуки", - кажуть про бойовиків військові.

Поки відносно тихо, солдати ладнають побут. Кухарі намагаються годувати бійців щоразу новими та смачними стравами. У меню є борщ, смажена риба, салат "шуба" тощо.

Бліндажі перед зимою всіляко утеплюють. Підземні сховища називають лагідно: хто "гостинкою", хто "готелем", хто "норою". 

З'явилися в бійців і чотирилапі улюбленці. Наприклад, пес Барсик, який разом із солдатами вчиться майстерності виживання під обстрілами ворога.

"Уже неодноразово був під артобстрілом. Одразу біжить у бліндаж, в окопи – ховається", - розповідають військові про песика.