Сто пар чоловічого взуття торгової марки «ESCOTT» загальною вагою 160 кілограмів з порушенням митних правил мав намір перемістити громадянин України через митний пост «Устилуг».

Як стало відомо, чоловік, прямуючи автомобілем з Республіки Польща до України, обрав для перетину кордону смугу спрощеного митного контролю «зелений коридор», - про це повідомили у ГУ Міндоходів у Волинській області.

Для проведення митного контролю товару водій транспортного засобу надав посадовим особам Ягодинської митниці Міндоходів документи, згідно з якими загальна вартість товару становить 2 тисячі злотих Республіки Польша.

Однак, у ході перевірки фахівці митниці встановили, що заявлена вартість товару не відповідає дійсності.

Насправді вартість чоловічого шкіряного взуття становить 6 тисяч 600 злотих РП, що по курсу НБ України – майже 26 тисяч гривень .

Таким чином, у відповідності ч.2 ст.459 Митного кодексу України посадовою особою підприємства в особі директора вчинено дії, спрямовані на незаконне ввезення на митну територію України товару з приховуванням від митного контролю шляхом подання митному органу, як підстави для переміщення товару документів, що містять неправдиві відомості щодо вартості товару.