За день до початку опалювального сезону в помешканні лучан – зняті батареї та розкручені крани. Прикручена труба наразі тече. І все це – залишене напризволяще працівниками жеку №7. Мовляв, ваші батареї - прикручуйте самі.

З таким листом звернулася до редакції Інформаційного агентства Волинські Новини лучанка Руслана Мельник.

"Зіткнулася з важкоздоланною гідрою-жеком. Як вирішити це питання з опаленням - не знаю, хто може знає, буду вдячна за допомогу", - пише жінка.

Подаємо текст листа без змін і правок:

В квартирі було практично відсутнє опалення, я звернулася з відповідними заявами в Жек №7 та Луцьктепло, прийшла комісія в складі 13 чол., з вище вказаних організацій, вирішили ліквідувати проблему. Сказали мені купити 6 кранів з американкою, 2 футорки, 3 крани Маєвського. Працівники ЖКП №7 повідрізали нерівно труби не паралельно одна одній, а мали їх викрутити, прикрутили крани-американки, зламали чугунну трубу в стояку, прикрутили пластмасову, забувши перевірити чи не протікає, не поставили футороки з кранами Маєвського. Злий рок зіграв свою роль – прикручена жеківцями труба в даний момент тече, батареї так і лежать повідрізувані на підлозі дотепер, вони кажуть, це ваші батареї, прикручуйте їх самі. Хто і коли має ліквідовувати це «каліцтво» створене працівниками ЖКП №7? А завтра мають включають опалення тільки не в моїй квартирі. Навіщо було починати цей сир-бор і кинути все напризволяще?

Хоча згідно припису № 1973-10 від 03.04.2014, який складається з 35 пунктів, яке надсилає Луцьктепло Жекам, сказано в п.18. Провести промивання та прочищення опалювальних приладів та трубопроводів у квартирах, від мешканців яких надійшли звернення щодо недогріву у попередньому опалювальному сезоні. Цього в квартирі Жек навіть не збирався робити, мовляв це ваші батареї і робіть з ними що завгодно, хоча це є єдиною системою, яка обслуговується ЖКП згідно рішення Луцької міської ради №577-1 від 24 вересня 2013 року.

Звернення в департамент ЖКГ Луцької міської ради, Луцьктепло, депутату Василю Грибу, на гарячу лінію Луцького міського голови виявилися безрезультатними. Ця «Гідра-Жек» ніяк не реагує навіть на аварійну ситуації щодо труби в стояку, яку вони прикрутили так, що протікає, мотивуючи, що в мене є заборгованість за утримання будинку, тому вони не приїдуть. То хто господар в Луцьку?

Мене цікавить питання скільки ще часу ця «терористично-сепаратиська» організація жеку №7 буде вести ігри по своїх правилах в Луцьку? Як люструвати всіх працівників Жеку №7 від директора, майстрів, сантехніків до прибиральниці за «профнепригодность» та вирізати цю «ракову пухлину» на карті міста назавжди, адже є багато молодих людей, які будуть ефективно працювати. Схожа ситуація була в мого товариша у Львові, в квартирі повністю забилася каналізація, жек прореагував через тиждень, звернувшись у приватні служби, які запустили шланг витягши шкарпетку і дротянку для миття посуду. Найцікавішим була прощальна фраза сантехніка: "Ми не гроші на гівні заробляємо, а рятуємо людям здоров'я і добрий настрій". Коли працівники ЖКП м.Луцька будуть дарувати такі приємні слова та якісні послуги лучанам?