Виробництво промислової продукції порівняно з січнем–вереснем минулого року зросло на 2,7% (в Україні – зниження на 8,6%). Серед регіонів України за цим показником Волинь посіла 6 місце.

Повідомили у Головному управлінні статистики Волинської області.

Нарощення виробництва в області обумовлено збільшенням обсягів у переробній промисловості. Зокрема, зростання відбулось у виробництві меблів, іншої продукції, ремонті і монтажі машин і устаткування, харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів, виробництві хімічних речовин і хімічної продукції, машинобудуванні, крім ремонту машин та устаткування, гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції (на 16,4–4,9%).

Водночас спостерігалось скорочення обсягів у добувній промисловості і розробленні кар’єрів (на 31,2%), постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря (на 2,4%).

За попередніми даними у січні–вересні підприємствами області реалізовано промислової продукції (товарів, послуг) на суму 8,8 млрд.грн., в розрахунку на одного жителя області – 8,5 тис. грн.

Що стосується обласного центру, то за попередніми даними підприємствами Луцька реалізовано промислової продукції (товарів, послуг) на 2,4 млрд.грн., що становило понад чверть загальнообласних обсягів. Значна частина її припадала на продукцію машинобудування, виробництво гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції, виробництво паперу та поліграфічну діяльність.

Вагомий внесок у промисловість роблять публічні акціонерні товариства «СКФ Україна», «ВГП», ПрАТ Спільне українсько-словацьке підприємство «Теріхем–Луцьк», державне підприємство «Луцький ремонтний завод «Мотор», дочірне підприємство «Автоскладальний завод №1» ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс», ТзОВ «Луцька картонно–паперова фабрика», їм належить понад 70% загальноміського обсягу.

В розрахунку на одного жителя міста реалізовано промислової продукції 11,0 тис.грн., що більше, ніж в середньому по області.