Жителі Луганщини, де вже кілька місяців орудують бойовики, живуть серед руїн та витрачають останні запаси, йдеться в сюжеті ТСН.

Місцеві жителі виживають завдяки харчам з дач та городів. Але й туди їм потрапити доводиться не завжди – через проведення зачисток цивільних людей не пускають на їхні господарські ділянки, а дороги до рідної оселі людям часто перекривають снаряди.

Допомагати простим людям з харчами взялися силовики. Вони передають продукти до школи та дбають про самотніх пенсіонерів. Подякувати бійцям за допомогу приїхав чоловік у балаклаві. Він стверджує, що приховувати обличчя доводиться через можливу розправу бойовиків з так званої ЛНР і додає, що через пропаганду багато жителів області налаштовані проросійські. 

"Місцеві жителі не підтримують перебування тут українських військ", - розповів журналістам житель Луганська.

Лякають байками про обстріли української армії навіть маленьких дітей. Вони впевнені, що відкривають вогонь силовики, але після короткої розмови міняють свою думку.

У Кіровському щовечора вимикають світло, аби бойовики не переплутали будинки з блокпостом і не обстрілювали оселі. Уже другий місяць у селі немає води - її люди носять самі.

У містечку Щастя під Луганськом місцеві пенсіонери торгують на ринках фруктами з власних городів, аби за отримані гроші купити харчів.

"Ось яблучка, як продамо – значить щось купимо", - розповіла місцева пенсіонерка Галина Сергіївна.

Люди щосили хочуть показати, що у них усе добре. На прилавках у місті повно продуктів, та купити їх людям немає за що.