90 тисяч гривень зібрали волинські самооборонівці у рамках автопробігу країнами Європи «Допоможи Україні — врятуй Європу!».

Про це під час прес-конференції у штабі Самооборони повідомив заступник координатора «Самооборони Майдану» Волині Богдан Климчук. Пише Інфораційне агенство Волинські новини.

Загалом же, з його слів, зусиллями Самооборони вдалось зібрати майже 180 тисяч гривень, з яких 90 тисяч зібрали у рамках акції і ще 5 тисяч євро «догнали» активістів в Україні. На потреби бійців на Сході витратили 2 тисячі 817 євро - це перший транш.

«Найбільшу потребу відчувають військові у теплих речах. Тому й, першочергово, тратили гроші на термобілизну і теплу амуніцію», - наголосив самооборонівець.

Окрім того, фінансовий менеджер «Самооборони» Волині Сергій Чуриков зауважив, що за 5 тисяч євро, які прийшли на рахунок організації, активісти придбають тепловізори для Першого батальйону територіальної оборони Волинської області. З йогоо слів, батальйон «Волинь» - це єдиний суто волинський підрозділ, який на 100% сформований з волинян. Наразі він знаходиться під щоденними обстрілами на першій лінії оборони Сходу.

«Терористи щоночі здійснюють провокації. Їхні розвідники щоночі близько підходять до наших бійців. А для того, щоб їх побачити треба тепловізори», - зазначив Сергій Чуріков.

До слова, Перший територіальний батальйон Волині – один із найбільш забезпечених батальйонів в АТО.

«Це все дякуючи волонтерам та частково місцевій владі», - додав головний фінансист Самооборони.

Натомість, він наголосив, що найбільш обділена – 80-та окрема аеромобільна бригада.

Як пояснив Богдан Климчук, два дні тому самооборонівці на залишок коштів докупили ще теплих речей, які віддадуть на потреби 80-ї окремої аеромобільної бригади, батальйону «Айдар», батальйону «Світязь» та Першому батальйону територіальної оброни «Волинь».

За станом на кінець серпня цього року, волинські самооборонівці допомогли воякам на мільйон гривень.