Зараз під стінами окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України по одномандатному виборчому округу №22, що знаходиться у будівлі Луцької міської ради, збираються активісти «Самооборони Майдану Волині».

Присутні показують смс-повідомлення за підписом «Грім», де йдеться про те, що виборча комісія ніби то намагається «крутити» результатами голосувань. Також, в тексті повідомлення Ігор Лапін закликав лучан зібратись біля міської ради на 5-ту годину.

Наразі біля окружної виборчої комісії знаходиться більше сотні. Частина з них у цивільній одежі, частина – вдягнена у військову камуфляжну форму та бафи з написом «Самооборона Волині». Декілька молодиків у військовому принесли до пам’ятника Святого Миколая автомобільні шини та деякий час перетягували їх з місця на місце. На запитання для чого це робиться, та чи не збираються активісти їх палити молодики відповіли – «Ні, ви що смієтеся? Хто їх палити буде? То в нас просто звичка така за собою їх носити. І ніхто їх палити не збирається».

На питання чому проводяться збори активісти відповіли – «В нас пішла інформація, що на міську раду під виглядом Самооборони може бути провокація. Ми сюди прийшли, щоб перевірити цю інформацію. Якщо не буде провокації - ми просто збираємось і йдемо далі…». Представники Самооборони всіляко переконували журналістів, що зібрались проконтролювати чесність і прозорість виборів.

Самооборонець Богдан Климчук у розмові з одним із активістів сказав – «Дивися, шини ні в якому разі. Дивися, відповідаєш за них…». Тож наразі невідомо що саме збираються робити з колесами, та чи не планували активісти вчиняти тиск на виборчу комісію.

Сам Ігор Лапін з’явився біля Луцької міської ради через годину після часу призначеного в смс повідомленні

Станом на 18:30 активісти розпалили грубку біля міської ради, однак багато з перехожих думає, що це уже горять скати.


З усіх сторін міськради стоять спортивні молодики, представники від різних громадських організацій. Помітно, що однин з кандидатів у народні депутати Ігор Лапін доволі таки серйозно ними керує.

Ігор Лапін навіть підійшов до начальника міськвідділу Ігора Муковоза і «доклав», що поставив своїх хлопців з одного боку міської ради, мовляв «нехай постоять, поохороняють», що головний міліціянт міста одобрив.

Представники громадських організацій навперебій переконують, що до окружної виборчої дільниці прийшли лише для охорони громадського правопорядку.