Сьогодні зранку біля будівлі Луцької міської ради під час проведення 65-тої сесії, зібрались лучани на знак протесту проти безладу, що коїться на вулиці Єршова біля авторинку в базарні дні. Мітингувальникі вимагали від міської влади безпеку в місті.

За словами представників мітингуючої групи, загальним складом 6 людей, лучани хочуть щоб міська влада перенесла авторинок з вулиці Єршова. В місці де розташований ринок знаходиться промисловий район з великою кількістю підприємств, до яких неможливо доїхати великогабаритним транспортом, та досить складно – легковим. Рух автомобілів ускладнений тим, що лучани використовують для торгівлі проїжджу частину. Тож, за словами представника мітингуючої групи лучанина Володимира, робота ринку унеможливлює доїзд до місця роботи працівників, та клієнтів підприємств, розташованих в промисловій зоні. Але самим важливим аргументом мітингувальників є те, що у разі виникнення критичних ситуацій по вул. Єршова не зможуть проїхати служби швидкої допомоги або пожежники.

Питання перенесення авторинку обговорювали під час звіту про фінансово-господарську роботу КП «АвтоПаркСервіс». Директор комунального підприємства Тарас Бас доповів, що плата за в’їзд на авторинок для бюджетних авто зависока, тому вони, порушуючи правила дорожнього руху, розташовуються повздовж проїжджої частини вул. Єршова. В свою чергу автоінспекція чомусь не може вплинути на порушників.

За словами диреткора КП державтоінспектори які раніше мали право знімати з машини номери, тим самим змушуючи порушників нести адміністративну відповідальність, наразі обмежені в своїх діях. Тож всі намагання автоінспекції, навіть натягування стальних тросів для обмеження проїзду авто, виявились марними. КП «АвтоПаркСервіс» також немає повноважень впливати на порушників.

Під час обговорення проблемного питання вихід зі складного положення так і не вдалось знайти, але є всі шанси, що на наступній сесії перед міськими депутатами звітуватиме про свою діяльність начальник Луцької ДАІ.