Під час звіту начальника управління фінансів та бюджету Лілії Єлової щодо виконання бюджету міста Луцька за 9 місяців 2014-того року  на засіданні сесії міської ради депутат Микола Дендіберін підняв питання про виділення коштів на вироблення технічної документації для футбольного поля «Піонер», яке знаходиться за адресою вул. Глушець, 3.

На вироблення потрібної документації для поля потрібно виділити 6 000 гривень – сума мізерна в масштабах бюджета міста, але вже довгий час міська влада не може знайти цих коштів.

Під час оголошення депутатських запитів Дендіберін попросив міського голову для початку виділити хоча б 3 тисячі, а згодом надати іншу частину суми, адже вироблення документів відбуватиметься декілька місяців. Також він згадав меру про постійні відписки, в яких йдеться про те, що в бюджеті на вироблення технічної документації немає коштів. Але чи виділять врешті-решт потрібні кошти Микола Романюк так і не відповів.

Коли інший депутат Андрій Осіпов намагався довести присутнім у міській раді те, що керування бюджетом міста відбувається практично вручну мером та його заступниками, Микола Дендіберін спитав Лілію Єлову – «Якби була вам команда міського голови ми би знайшли 6 000 на технічну документацію для футбольного поля «Піонер»?»

Начальник управління фінансів та бюджету відповіла, що за висновками відділу екології на ділянці за адресою вул. Глушець, 3 знаходиться заплава, а отже будівництво там футбольного поля є недоцільним.

Слова Лілії Єлової вивели депутата з рівноваги. Він був обурений, що начальник фінансового відділу доповідає за екологів.

«Это не ваша проблема – экология! Там было поле нормальное! 15 лет люди отдыхали. Вы мне сейчас начинаете говорить что-то другое! Когда дети тут придут и будут добиваться, чтоб мы деньги нашли для детей..! 34 года мы не можем для детей футбольное поле сделать! 34 года! Вы понимаете или нет?!...» - обурився депутат.

Отже, з усього виходить, що ще довго лучани чекатимуть на відновлення футбольного поля «Піонер»