Українці зайняли вичікувальну позицію з придбанням нерухомості, вважає фахівець. За останній місяць в Україні збереглася позитивна тенденція на ринку нерухомості для покупців. Ціни на квартири трохи падають у ціні, також зараз можна знайти дійсно вигідні за ціною варіанти покупки квартир. Про це в коментарі Корреспондент.net повідомила керівник відділу продажів компанії Експерт Нерухомість Марина Масель.

Спеціаліст розповідає, що в жовтні ціни на житло в нових будинках через високий попит залишаються на колишньому рівні. Разом з тим, «квартири в будинках готельного типу та періоду так званої хрущовської забудови потроху дешевшають».

При цьому експерт зазначає, що українські покупці не поспішають з придбанням нерухомості. «Це пояснюють й очікуванням від виборів, і високим курсом долара, і навіть простим припущенням, що ціни можуть знизитися», - каже Масель. Вона зазначає, що низка потенційних покупців зайняла вичікувальну позицію, підшукуючи найбільш вигідний варіант.

«Люди розуміють, що саме зараз можна знайти і купити дійсно недорогу нерухомість. Зараз з'являються у продажу об'єкти за досить низькими цінами порівняно з іншими аналогічними пропозиціями. Але такі об'єкти, як правило, дуже швидко знаходять свого покупця».

Що стосується заміської нерухомості, то будинки та земельні ділянки традиційно «завмирають» напередодні зимового сезону. «Можливо, заміська нерухомість була б популярнішою серед покупців при більш низьких цінах, але продавці землі або будинків не поспішають демпінгувати», - каже експерт.