Колишній розвідник, генерал-майор Олександр Булавін вважає, що на Волині діють іноземні розвідники як мінімум із трьох сусідніх держав, і вони можуть бути дуже близько до кожного з нас.

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини генерал-майор Олександр Булавін, викладач Академії СБУ розповів, де і в якій сфері життєдіяльності області можуть «працювати» шпигуни.

«Я вже давно, з 2002-го року не працюю, але думаю, що по Волині діє і польська, і білоруська, і російська розвідка. Ви ж знаєте, що розвідка – це дієвий інструмент кожної держави.

Конкретних таких фактів я не маю, але переконаний, що основні сфери їх діяльності в нашому краї – це органи влади і управління, також це, мабуть, великі громадсько-суспільні організації, які впливають на розвиток суспільно-політичних подій. Також це остатки тих підприємств, де є таємна інформація. Шпигуни вокористовуються для того, аби держава була боєздатна», - розповів Булавін.

Та додав, що розвідники передають вищому керівництву цінну інформацію, яка стосується військового, політичного, науково-технічного характеру, що і є їхнім завданням.