Щоб пережити зиму Києву, не вистачає 400 мільйонів кубів газу. Однак, в ПАТ «Київенерго» не впадають у відчай і обіцяють замінити його на мазут. Використовувати мазут, який є продуктом вторинної переробки нафти, збираються в найбільш холодний час: у січні - лютому. Купити його для Києва енергетики просять Кабінет міністрів, так як грошей у самого підприємства на це немає. І хоча «Київенерго» зробила певний запас сировини, його ще необхідно місту до 500 т. тон. За одну тонну мазуту на енергоринку просять до 10 тисяч гривень. Про це передає Утро.ua.

У ПАТ «Київенерго» визнають, що зима буде важкою, проте обіцяють не знижувати градус. У житлових будинках залишається норма - 18 градусів тепла, в дитячих садах, школах, лікарнях близько 22-23 градусів. Крім того, в компанії обіцяють тримати тарифи і заявляють, що протягом нинішнього опалювального сезону ціни на тепло, гарячу воду, світло переглядатися не будуть.

Всього ж до благ цивілізації не підключеними в Києві залишається близько 700 житлових будинків. Генеральний директор ПАТ "Київенерго" Олександр Фоменко заявляє - причина в аваріях, що сталися на тепломережах поблизу проблемних будинків.

"Наша головна проблема на сьогодні - це будинки на Нивках, Оболоні та Подолі. Там відбулася найбільша кількість аварій, і ми дуже намагаємося швидко полагодити всі мережі. Думаю, що до кінця тижня нам це вдасться, і до неділі всі кияни матимуть гарячу воду і теплі батареї", - обіцяє Генеральний директор ПАТ "Київенерго" Олександр Фоменко. За його словами, аварії сталися на тих ділянках, які довгий час перебували поза зоною подачі гарячої води, тобто там, де з початку літа її не було взагалі.

Всього ж станом на сьогодні до опалення в Києві підключено 9426 будинків, з них 7122 будинки, які обслуговуються Жеками, 1225 - відомче житло, 1097-обслуговуються ЖБК та ОСББ. Всі соціальні об'єкти до опалення та гарячої води підключені на 100%, стверджують столичні енергетики. А ось у школи подадуть тепло до 7 листопада, тоді, коли закінчаться осінні канікули.

Нагадаємо, Нацкомісія з енергетики та комунальним послугам затвердила тарифи, які в середньому по країні складуть 10-11 грн за квадратний метр.