У Луцьку правоохоронець врятував життя ветерану війни – 89-річний місцевій жительці. Про це повідомляє прес-служба волинської міліції.

На ім’я начальника луцького міського відділу міліції надійшов лист від жительки обласного центру, у якому вона висловлювала щиру подяку дільничному інспектору міліції Олегові Мартишу та працівникам чергової частини міськвідділу, які допомогли їй у скрутній ситуації.

Коли жінка навідалася до своєї старенької матері, вона дверей у помешкання не відчинила. Донька відразу подумала про найгірше, тож, не зволікаючи, почала телефонувати за допомогою.

Розгублена пенсіонерка зателефонувала на «102», і повідомила про ситуацію, що склалася.
Черговий міськвідділу міліції відразу направив на місце пригоди дільничного інспектора міліції Олега Мартиша, адже у такому випадку дорогою була кожна секунда. Правоохоронець оперативно прибув на місце та почав відчиняти двері квартири.

Завдяки чітким і професійним діям правоохоронця за лічені хвилини їм вдалося потрапити у помешкання. Тож майже непритомній жінці відразу надати необхідну допомогу.
– Дільничний миттєво прилетів і відкрив двері, – розповідає донька пенсіонерки Тетяна Феофанівна. – Дякую, хлопці, що спасли, бо невідомо, що могло б бути.

Своєю чергою правоохоронець не бачить у своєму вчинку нічого особливого, а тим паче героїчного:
– Тоді я відразу не усвідомив, що від моїх дій, можливо, залежить життя людини, – розповідає Олег Мартиш. – Адже мене чекали ще кілька викликів, де люди також потребували допомоги. Я просто робив свою роботу.

Згодом, коли пройшло трохи часу, дільничний інспектор із квітами навідався до своєї знайомої. Бабуся ж, розчулена такою увагою, не переставала повторювати, що завдячує Олегу тим, що й досі жива, і запевнила, що він для неї відтоді став рідним внуком.