В області, станом на 30 жовтня, учасникам АТО та родинам загиблих військових прийнято рішення про надання у власність 104-х земельних ділянок для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), ведення індивідуального садівництва та ведення особистого селянського господарства. Повідомили у прес-службі ГУ Держземагентства у Волинській області.

На сьогодні, до органів місцевого самоврядування та Головного управління Держземагентства в області надійшло 1485 заяв від учасників АТО та членів родин загиблих військовослужбовців. Прийнято 408 рішень (наказів) про надання дозволу на розробку проектів землеустрою.

Надано у власність 104 земельні ділянки. Їх загальна площа становить 118,5695 га.

Найбільше заяв надійшло від жителів м.Луцька, м.Володимир-Волинського та м.Нововолинська.

Головним управлінням Держземагентства в області направлено листи у міські, селищні та сільські ради з проханням пошуку резервів для виділення земельних масивів та передачі у власність земельних ділянок для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), для ведення індивідуального садівництва та ведення особистого селянського господарства.

До слова, усі роботи, пов’язані із виділенням земельних ділянок учасникам АТО та родинам загиблих військових є безкоштовними. Таким чином працюють більшість проектних організацій краю.