24-річний житель Нововолинська, уже двічі судимий за крадіжки та наркотики Ернест Сівак знову портапив на лаву підсудних. Молодика звинувачують у тому, що він впродовж двох років обікрав близько 14 квартир та пограбував кілька людей просто на вулиці.

З матеріалів справи стало відомо, що своїх жертв Ернест Сівак підстерігав на вулиці, або ж просто у під’їздах, а до квартир потрапляв через вікно.

З матеріалів справи відомо, що суд І інстанції стягнув з підсудного майже 85 000 гривень матеріального та морального відшкодування потерпілим.

Крім Ернеста Сівака судили ще і його друга Сергія Павловича.

Спільники разом намагалися пограбувати одну з квартир Нововолинська, однак їм завадив наряд міліції.

Під час судового засідання Сергій Павлович розповів про те, що «встиг тільки до залу підійти» як його одразу заримали правоохоронці. Ернесту Сіваку тоді вдалося втекти.

Зважаючи на те, що Сергій Павлович одразу зізнався у скоєному злочині суд І інстанції присудив йому 5 років позбавлення волі, але звільнив від відбування покарання на умові 2-річного іспитового терміну.

На суді чоловік запевняв, що після інциденту знайшов роботу, одружився і зараз чекає народження первістка.

Його ж спільник після закінчення школи ніде не працював, адже уже кілька разів відсидів за гратами.

Зрештою, Нововолинський міський суд засудив Ернеста Сівака до 7 років позбавлення волі.

Однак підсудний подав апеляційну скаргу, у якій просив виправдати його за одним із епізодів обвинувачення.

З матеріалів справи вбачається, що 21 лютого 2013 року Ернеста Сівака затримали працівники міліції у відділенні «Нової пошти», одразу після того як він отримав посилку, у якій виявили майже 12 грамів канабісу.

Сам засуджений не визнає свою вину у частині придбання наркотичних засобів і вважає, що цей епізод обвинувачення сфабрикували правоохоронці.

Ернест Сівак запевняє, що у лютому 2013 року йому прийшло смс-повідомлення з інформацією про те, що потрібно забрати посилку у відділенні «Нової пошти», однак про її вміст він нічого не знав, так як думав, що йому прийшов телефон.

Тому обвинувачений подав апеляційну скаргу, у якій просив виправдати його за цим епізодом.

У свою чергу прокурор Іван Васьовчик також подав апеляційну скаргу і просив суд призначити Сергію Павловичу покарання у виді реального строку, а не іспитового терміну.

Втім, заслухавши доводи сторін та вивчивши матеріали справи колегія суддів Волинького апеляційного суду ухвалила відмовити у задоволенні обох апеляційних скарг, а вирок І інстанції залишити в силі.

Тому Ернест Сівак змушений відсидіти 7 років за гратами, а Сергій Павлович відбути свій іспитовий строк.