Cьогодні поширені випадки створення в регіонах держави різноманітних «фірм», які під виглядом організації турів, дитячих розважальних клубів займаються утриманням місць розпусти, створюють онлайн–порностудії, розбещують неповнолітніх і створюють сприятливі умови для розвитку секс-туризму іноземців, зйомок дитячої порнографії та подальшого її розповсюдження через систему Інтернет. Про це інформує прес-служба волинської міліції.
Метою операції «Павутина» є попередження та виявлення злочинів і правопорушень у сфері обігу продукції еротичного, порнографічного характеру, у тому числі дитячої порнографії, а також протидії організованій злочинності, виявлення та документування членів злочинних груп та окремих осіб, причетних до виготовлення та розповсюдження забороненого контенту. В рамках проведення таких заходів правоохоронні органи забезпечують моніторинг відкритих телекомунікаційних мереж із метою очищення інформаційної системи Інтернет від ресурсів, через які здійснюється розповсюдження порнографічних матеріалів.
Міліція нагадує: за порушення законодавства у цій сфері передбачена відповідальність відповідно до ст. 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України. Санкції цієї статті передбачають відповідальність від штрафу аж до дванадцяти років позбавлення волі.