Луцький спирто-горілчаний комбінат відновив виробництво спирту класу «люкс».

Про це стало відомо під час візиту першого заступника обласної ради Олександра Пирожика на луцький спиртзавод. Там він зустрівся із виконувачем обов’язків керівника державного підприємства спиртової та лікерно-горілчаної промисловості «Укрспирт» Денисом Шмаровим. Вони обговорили ситуацію з відновлення виробництва. Пише Інформаційне агенство Волинські новини.

Керівник підприємства Денис Шмаров повідомив, що незабаром відновиться і виробництво горілки, утім недобросовісність конкурентів може негативно вплинути на прибутковість нової продукції Луцького спиртогорілчаного заводу.

Зокрема, йшлося і про те, що товариство з обмеженою відповідальністю «Галичина-Табак» з Івано-Франківська використовує на своїй продукції, пляшках горілки «Етнос-Волинь» та «Етнос-Полісся», символіку Волинської області без дозволу Волинської обласної ради. Цим воно порушує конкурентне середовище.

Відповідні листи за підписом першого заступника голови обласної ради з проханням вжити заходів щодо усунення порушень уже направили в обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України та в органи Державної фіскальної служби України. До слова, потужність Луцького МПД ДП «Укрспирт» наразі становить 1300 декалітрів на добу. За 24 години підприємство може переробити 45 тонн зерна.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, свого часу столична влада «блокувала» відновлення роботи спиртогорілчаного комбінату.

Нагадаємо, що луцький спиртогорілчаний завод працює із 1946-го року, з того часу його реорганізовували: він то припиняв роботу, то знову починав. Про злети і падіння Луцького СГК Волинські Новини дізнавалися через інформаційний запит.

Свого часу начальник департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА Юрій Горбенко під час оперативної наради в голови облдержадміністрації зазначив, що потужності комбінату дозволяють виробляти 1350 декалітрів спирту на добу або 40 тисяч декалітрів на місяць в одну зміну. Горілки на підприємстві можуть виробляти 60 декалітрів на добу або 1,2 мільйона пляшок на місяць. Слід лише активніше популяризувати роботу підприємства.

Також ще на початку 2014 року депутати Луцької міськради запевняли, що «золоті яйця» в бюджет може приносити згадане підприємство,але столичне керівництво не дає заводу працювати. Йшлося й про те, що «Укрспирт» хочуть приватизувати, йому ж і підпорядковується луцький комбінат. У Луцькій міськраді клопотали, аби ДП «Луцькому спирто-горілчаному комбінату» повернули статус самостійної юридичної особи, але це не вдалося. Все ж СГК відновив роботу.