Сполучені Штати Америки застерігають Росію не використовувати незаконні «вибори» сепаратистів на Сході України як привід ввести в Україну нові війська й озброєння, заявила у п’ятницю Рада національної безпеки при президентові США.

Як сказала речник Ради Бернадетт Міган, за останніми даними, російські війська знову повертаються до кордону з Україною вздовж контрольованих сепаратистами ділянок, - повідомляють Факти.

США також знову закликають Росію і її маріонеток-сепаратистів виконати всі їхні зобов’язання за «мінським протоколом» від 5 вересня і «мінським меморандумом» від 19 вересня, мовиться в заяві.

У Раді нацбезпеки нагадали, що США не визнають результатів сепаратистських «виборів» і закликають усіх членів міжнародної спільноти зробити те саме.

Рада особливо закликала Росію як сторону, що підписала «мінський протокол», приєднатися до генерального секретаря ООН, Європейського союзу, Ради Європи й решти міжнародної спільноти в засудженні нелегітимних планованих «виборів».

США рішуче засуджують намір сепаратистів провести незаконні так звані «вибори» 2 листопада, мовиться в заяві. В ній також наголошено, що такі «вибори» суперечитимуть і Конституції й законам України, і «мінському протоколові» від 5 вересня.

Єдині законні місцеві вибори на Сході України відбудуться 7 грудня, як передбачено законом України, наголосили в Раді нацбезпеки США.

Водночас бойовики активно готуються до своїх незаконних виборів.

ВІДЕО МОЖНА ПЕРЕГЛЯНУТИ ТУТ