Керівники Волинської області та міста Луцьк Володимир Гунчик і Микола Романюк сьогодні оглянули місце будівництва нової школи №27, що 55-тому мікрорайоні.

Будівництво начального закладу розпочалось у 2011-тому році. Станом на 31-ше жовтня цього року обсяг виконаних робіт становить 32,1 млн. грн. Загальна кошторисна вартість будівництва складає 98,1 млн. грн. У 2014-тому році на будівництво з обласного бюджету було передбачено 3,5 млн. грн. Заплановане приміщення мало б вміщувати 630 школярів.

Мер Луцька Микола Романюк як фахівець пояснив, що висока вартість об’єкту пов’язана із великим спортзалом та басейном. А далі розмріявся уголос про те, що в майбутньому спортзалі можна буде проводити чемпіонати світу з волейболу, міні-футболу, гімнастики, боротьби та ін. Романюк додав, що школу потрібно добудувати обов’язково, адже у 55-тому мікрорайоні поблизу немає шкіл, натомість ведеться активне будівництво багатоквартирних житлових будинків. Також він зауважив, що самостійно місто не «потягне» такий проект, адже бюджет розвитку міста складає лише 42 млн. грн., а для добудови школи потрібно 66 мільйонів. Луцький мер має надію, що будівництво закінчиться у наступному році, але особливої впевненості в цьому він не висловлював.

Губернатор Володимир Гунчик у розмові з Миколою Романюком  зауважив, що не вірить у фінансування подібних проектів суто з державного бюджету та додав, що потрібно прикласти спільні зусилля міста, області і держави. На його думку тільки співфінансування всіх сторін може дати позитивні результати. Тому він запропонував міському голові виділяти кошти на будівництво з міського бюджету, а область відповідно буде долучатись та допомагати.