На Чернігівщині міліціонери врятували від смерті жінку та її доньку. Про зникнення 13-річної школярки заявила її бабуся, вона і припустила, що дівчинку намагається вбити мати, а потім вкоротити віку і собі. Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Це була справжня операція спасіння. Дитину, яку хотіла вбити рідна матір, шукали всім селом, бо боялися запізнитися.

"Віра Степанівна сказала, що її донька пішла з онукою для того, щоб покінчити життя самогубством", - розповідає сільський голова Руслан Бурей.

Односельці намагалися самостійно розшукати дівчинку та її маму, але пошуки були марними, тож викликали міліцію.

"На місце події, окрім оперативно-слідчої групи, направили ще 4 екіпажі з працівниками міліції. Організували перегляд місцевості. За оперативною інформацією, жінка планувала вбити дитину через повішення, а потім втопитися у місцевому водоймищі", - розповів Вадим Філашкін, керівник міліції Чернігівської області.

Жінок шукали у покинутих будинках, в лісосмугах, поблизу водойм. Через 7 годин активних пошуків таки побачили дівчинку, якій вдалося втекти від мами. Сама жінка у цей час стояла на краю прірви біля річки.

"Коли я вже почав підходити, завів з нею бесіду: "Привіт. Як справи?". Щоб заговорити. Вона вже стояла на краю. Я став ближче підходити, а вона, не довго думаючи, впала в воду", - розповідає Володимир Єрмоленко, керівник сектору карного розшуку.

Володимир Єрмоленко стрибнув за нею. Жінка іще намагалася чинити опір правоохоронцеві, але міліціонер вхопив її за руку, потім другий співробітник міліції вхопив за руку першого і так вони ланцюжком витягнули один одного і постраждалу.

Школярку та її маму одразу повезли до лікарні. З обома працювали психологи. З'ясувалося, щонещодавно жінка втратила чоловіка та старшу доньку, які не змогли побороти онкологію. Після цього рідні почали помічати, що вона не виходить із депресії. 13-річну дівчинку вирішили тимчасово забрати до себе її найближчі родичі. Мама поки що перебуватиме під наглядом психіатрів.