Всього в Україні, згідно з даними Мінсоцполітики, за станом на початок жовтня, до Державної служби зайнятості звернулося лише 22 тисячі осіб. Це при тому, що в Україні налічується майже півмільйона переселенців. На Волині – схожа ситуація: до обласного центру зайнятості звернулося менше половини дієздатних переселенців.Повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Як повідомила Міністр соцполітики Людмила Денисова під час брифінгу, який відбувався 10 листопада, всього до державної служби зайнятості в пошуках роботи звернулися 22 тисячі осіб.

Нагадаємо, в Україні затверджений порядок виплати державної допомоги тимчасово переміщеним особам. Вона призначається на 6 місяців, але її розмір залежить від того, чи працевлаштувалася ця людина, протягом вказаного періоду.

Так, перші 2 місяці працездатні особи отримуватимуть 442 гривні допомоги. Якщо за цей період вони не працевлаштуються самостійно, або через центр зайнятості, то наступні 2 місяці вони отримуватимуть по 221 гривні. Якщо працевлаштуються – отримуватимуть і далі по 442 гривні. Однак, якщо за 4 місяці працездатні переселенці не знайдуть роботу, то 5-й та 6-й місяці вони допомоги не отримуватимуть взагалі. Згідно з інформацією Мінсоцполітики, за станом на 7 листопада, на Волині є потреба у виплаті такої допомоги для 157 сімей в розмірі 91,9 тисячі гривень.

Згідно з даними Мінсоцполітики, до державної служби зайнятості звернулося трохи більше 22 тисячі переселенців, а треба працевлаштувати більше 200 тисяч. Міністр соцполітики запевняє, що для переселенців навіть не обов’язково пред’являти трудові книжки, якщо вони шукатимуть роботу. Адже ці документи могли бути втрачені, знищені, вони могли залишитися на підприємствах, які не контролюються державою.

«Що стосується трудових книжок: ми спростили всі механізми, не треба давати довідки, що трудові відносини там ліквідовані. Ми працевлаштовуємо цих людей за іншими формами, за цивільно-правовими угодами. І диплом про освіту теж не потрібен», - переконувала Людмила Денисова.

За станом на 14 листопада, згідно з даними Міжвідомчого координаційного штабу з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з районів проведення АТО та тимчасово окупованої території, на Волинь 1667 осіб переселилися з Луганської та Донецької областей, 229 осіб - з півострова Крим. Про це повідомили в управлінні ДСНС Волинської області. З них: 657 дітей, інвалідів та людей похилого віку 343, дієздатних 896 осіб.


Як інформують у обласному центрі зайнятості, за період з 1 березня по 10 листопада 2014 року, до центрів зайнятості звернулося 358 людей з АР Крим, міста Севастополь, Луганської та Донецької областей. Серед них: 51 кримчанин, 157 донеччан, 150 луганчан. Працевлаштувати вдалося 91 особу, ще 90 осіб мають статус безробітного і їм шукають роботу. Найактивніше, з-поміж переселенців, роботу шукають переселенці з Донецької області.

21,8% тих, хто звернувся до служби зайнятості Волині, – 78 осіб отримували допомогу по безробіттю.