Неповнолітній сусід, який викрав гроші із погреба волинянки, вислухав вирок суду. Повідомляє прес-служба волинської міліції.

Півтори тисячі доларів і 30 тисяч гривень жителька Камінь-Каширського району зберігала не в банку, а у скляній банці, яку надійно приховала в погребі. Ведучи власний «бухгалтерський облік», на окремому аркуші жінка записувала серії, номери та номінали купюр. Цей факт і став беззаперечним доказом у справі.

Майже детективна історія трапилась у одному із сіл району. Коли жінка виявила зникнення грошей, відразу звернулася у міліцію. При цьому повідомила, що ніхто не знав, де вона їх зберігала.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження і, щоби встановити особу злодія, розпочали проведення оперативно-розшукових заходів. Але дивний збіг обставин пришвидшив хід розкриття справи.

Внаслідок наїзду у центральну лікарню з тілесними ушкодженнями був доставлений неповнолітній. Про цю подію медики повідомили правоохоронцям. Як виявилося, компанія молодиків із Камінь-Каширськогорайону вирушила на таксі на відпочинок до Ковеля. На автозаправці, де розраховувалися за пальне, хлопчину збив автомобіль, тож потерпілого доправили до лікарні.

Міліціонерів насторожив той факт, що, зважаючи на те, що вихованням сина займається лише батько, який зловживає спиртним та не має таких коштів, у неповнолітнього в кишенях виявили чималу суму – майже 900 доларів та частину грошей у гривнях.

Правоохоронці, порівнюючи серії та номери іноземної валюти, яку вилучили у парубка, виявили, що всі купюри співпадають із серіями та номерами викрадених купюр, які потерпіла завбачливо занотувала на аркуші паперу.

Камінь-Каширський районний суд Волинської області, розглянувши кримінальне провадження, визнав підсудного винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Суд призначив неповнолітньому покарання у виді позбавленні волі на строк три роки з іспитовим терміном півтора року. Вилучені гроші повернули власниці.