Волонтери з усієї України з`їхалися на виставку військового спорядження, що відбулася 13 листопада  в Івано-Франківську. Серед них були луцькі активісти "Автомайдану України" .

Під час виставки були презентовані речі, необхідні для фронту в зимовий період. Пише Lutsk.eu.

Це теплий одяг, термобілизна, взуття,  кевларові каски, окуляри, розгрузки, приціли.

Як розповіли організатори, військове спорядження привезли з Німеччини, Франції, Чехії, Данії та інших країн.

"Всі знають, що в нас не АТО, а війна, тому максимально йдуть на поступки і під час переправлення речей через кордон, і в інших випадках. Дивує те, що люди там іноді більше розуміють наше становище, аніж тут. Звісно, не всі речі ми можемо отримати, бо це залежить від багатьох чинників", - розповідає  координаторка виставки Оксана Телізен.

" На захід ми запросили і представників влади, митників. Але ніхто з них не прийшов. В нас було багато питань. Адже спочатку всі волонтери виконували функції державних органів, забезпечуючи армію всім необхідним. І, здавалося б, зараз ситуація повинна змінитися. Але ми бачимо протилежне. Волонтери продовжують працювати за державу. Тому такий захід організований з метою координації дій  громадських активістів. Як зробити так, щоб речі, які ми отримуємо  з інших країн, не опинилися на полицях у магазинах за  завищеними цінами? І щоб ті речі дійсно потрапляли до бійців на передову, а не в «якісь треті руки», а потім вже «залишки» до наших хлопців?" - зазначає жінка.

Із захопленням про виставку розповіла активістка "Автомайдану" Людмила Філюк.

" Я задоволена поїздкою в Івано-Франківськ. І нас там були раді бачити.  Ми обмінювалися досвідом, говорили про те, що потрібно змінювати і як далі працювати.

Дійшли висновку, що  волонтерство – це добре, але потрібно змусити це робити державу", - резюмувала жінка.