Голова Волинської обласної адміністрації Володимир Гунчик доповів, що основним завданням його відрядження до Києва минулого тижня була зустріч з начальником генерального штабу головнокомандуючим збройних сил України Віктором Муженком. 

Під час зустрічі губернатор Волині та начальник генштабу обговорили проблемні питання першого батальйону територіальної оборони «Волинь». Напередодні батьки військовослужбовців звернулись до голови ВОДА із проханням прийняти відповідні рішення пов’язані з ротацією батальйону.

Віктор Муженко повідомив Гунчику, що існує графік ротацій підрозділів територіальної оборони, не тільки по першому батальйону, і цей графік виконується. Коли саме буде проведена ротація наразі невідомо, бо даний графік відноситься до таємних документів, а отже не може розголошуватись.

«Я знаю, що це питання буде підніматися також групою народних депутатів, які надавали матеріальну допомогу нашому батальйону. І так само до них звертаються батьки з проханням прискорити ротацію першого батальйону. Обласна адміністрація продовжує тримати це питання на контролі. Сьогодні в другій половині дня, по завершенню прийому, я буду мати особисту розмову, ще раз з начальником генштабу, для того щоб уточнити питання, що змінилося за останні три дні.»