Протягом наступного року в Луцьк планують залучити понад 15 мільйонів гривень через співпрацю із містами-партнерами та міжнародними інституціями. Про це йшлося 17 листопада під час публічного представлення та обговорення проекту Програми розвитку транскордонного співробітництва міста Луцьк та залучення міжнародної технічної допомоги на 2015-2016 роки. Пише Волинський інформаційний портал.

Понад 15 мільойнів гривень інвестують у Луцьк вже наступного року через проектну діяльність на розвиток міста. А це як соціальні, культурні, освітні, так і комунальні напрямки. В цьому переконаний заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев.

За його слова, Луцьк активно працює у різноманітних напрямках, зараз же зосередили увагу на енергоощадних. Адже це питання є нагальним для лучан.

Окрім того, він повідомив, що Луцьк вже має 11 міст-партнерів. Наступного року їх кількість збільшиться. Увагу спрямують на Словаччину, Угорщину на Німеччину.

Своєю чергою Луцький міський голова Микола Романюк наголосив, що тут забули про ще одну стратегічно важливу країну, співпраця з якою буде налагоджена найближчим часом, – це Швейцарія.