14-16 листопада у Луцьку на футбольному полі ЗОШ-інтернат правознавчий ліцей з посиленою фізичною підготовкою, відповідно до календаря спортивних змагань Асоціації ветеранів футболу України, відбувся груповий етап розіграшу Кубка України серед ветеранів 35 років та старші. Про це йдеться на сайті мерії.

Путівку за вихід у фінальну частину змагань виборювали команди “Ветеран-Креатор Буд” (Тернопіль), “Шахтар” (Донецьк) і господарі “НІКО-Ветеран Лучеськ” (Луцьк).

У складах команд глядачі мали можливість спостерігати за грою колишніх “зірок” українського футболу, які у свій час виступали за команди майстрів та збірну нашої держави. Незважаючи на поважний вік, спортсмени демонстрували комбінаційний, технічний футбол і як в молоді роки, волю до перемоги.

У першому поєдинку турніру господарі майданчика зустрічалися з ветеранами Тернополя. Лише половину першого тайму лучани чинили активний опір і мали декілька нагод для реалізації гольових моментів. Проте спрацювало футбольне правило “не забиваєш ти - забивають тобі”. Перша половина закінчилася перемогою ветеранів з Тернополя з рахунком 2:1. У другій половині характер гри не змінився і глядачі стали свідками ще трьох голів. Отже підсумковий рахунок 4:2 на користь команди “Ветеран-Креатор Буд” (Тернопіль).

На другу гру з командою ветеранів Донецького “Шахтаря” тернопільчани вийшли у ролі лідера турніру. З перших хвилин вони прагнули закріпити успіх і вийти у фінальну частину розіграшу Кубка. Помітна фізична перевага трішки молодших футболістів з Тернополя і домінування з м'ячем по ходу гри, переросла у два сухих мячі у ворота донеччан, а з нею і в перемогу на груповому етапі.

Останній матч між командами “НІКО-Ветеран Лучеськ” і “Шахтар” (Донецьк) нічого суттєвого не вирішував, а лише мав розставити команди по місцях. Врахувавши помилки першої гри, луцькі ветерани з перших хвилин нарощували темп і домінували як технічно, так і фізично над своїми суперниками. Свисток арбітра матчу зафіксував перемогу лучан з рахунком 5:1.

Отже боротьбу у фінальній частині, як переможець групи, 21-22 листопада у м.Києві продовжить команда ветеранів міста Тернопіль. Лучани задовільнилися лише другим місцем. Третіми стали ветерани Донецького “Шахтаря”.